Wednesday, October 19, 2011

The Wedding Singer ...

Yerrr ... saya akan menyanyi masa kakak saya kawen nanti. Adakah patut, lain orang kawen, lain orang yg excited? Ini bukan orang sebarang orang, ini wa punya KAKAK KESAYANGAN okeh... Kalau orang lain, jangan haraplah aku nak naik pentas memalukan diri sendiri. Family only bebeh.

Dulu masa kakak sulung kawin, kitorang seangkatan adik-beradik buat persembahan nyanyian. Saya yang Tingkatan 2 masa tu baru belajar main gitar. Boleh lah tahan, for an amateur. Siap mak aku asyik lap mata kat belakang. Masa tu aku kira baru start akil baligh, baru start kumpul peminat-peminat lelaki. Hehe. Sapa tahu mujarab punya taktik. Sampai sekarang okeh.

Then masa first cousin kawin lepas lama membujang, saya dengan adik nyanyi jugak. Sumpah time tu saya tak nak nyanyi, sebab dah pandai segan dah, tapi disebabkan paksaan dan permintaan cousin tu, terpaksa jugakla naik pentas. Lepas tu, time church member sorang tu kawin, awal-awal lagi mak dia bagitau pesan suruh sediakan persembahan solo. Apabila saya sambung belajar kat Universiti, takde la lagi wedding singer kat church saya. Kesian. Ada la jugak yang lain, tapi yang anak Pastor tu dah retire sementara waktu.

So ... walaupun suara saya ni jauh lebih hebat daripada suara Britney Spears yang tak berapa pandai nyanyi tu, saya akan berusaha juga untuk melalak dengan sepenuh hati. Nasib baik bukan tone deaf. Bukannya apa... saya nyanyi dari hati. Suara buruk kalau ikhlas dan buat persiapan betul-betul, pasti akan berjaya jugak jadinya. Kan kan kan?

Sudah semestinya lagu Country. :-) Sudah semestinya lagu cinta. Sudah semestinya aku siap siaga untuk buat kakak aku menangis tersedu. Biarlah....

Tengah belajar chord lagu satu ni... something by Brad Paisley. 


I am sooo in a Bahasa Kebangsaan mood today. Sorry.

18 comments:

  1. hahhahah!!! Ur malay is so good :)Anyway, because they are so used ur SInging, so u might as well entertain them la :)

    Can start practise Karaok now... Have fun!!!

    Cheers,
    Venie

    ReplyDelete
  2. haruslah bahasa kebangsaan kitak bagusss....=p

    boleh lepak main gitar sama oo.. yer.. i love country song.. best eh! suka2!

    ReplyDelete
  3. Ba jangan lupa post video persembahan awesome ko tu :D

    ReplyDelete
  4. You can sing?!! Awwwww~ & play guitar some more ? Niceeeeee~ Agree with Daniel Chiam, post ur vid. Ehee

    ReplyDelete
  5. saya sangat suka baca....hahahaha

    ReplyDelete
  6. Saya cadangkan lagu yang kat blog ni, versi melayu. pasti Gempaq!!

    Kalau tak pun, lagu "Kau Ilhamku' nyanyian Manbai...

    "Beribu bintang di langit kini menghilang ...."

    ReplyDelete
  7. Venie: haha good? ma'seh. Eh u know, im never good at karaoke, sure sumbang punya. hairan saya. tapi bagi nyanyi live, ok lagi sebab boleh matching key dgn tahap pitching (chewah)

    Amni: boleh bukak band dah oo. u main lead, i rhythm jak lah. :-)

    Daniel: bah segan saya, tak level Demi Lovato lagi. level church je. *segan ni punya low self esteem, macam ko juga bah*

    Dadyana: takde la suara best oo, tahap worship leading kat church je. teruk lagi karaoke. eh malu eh vid, sikmok.

    Tia: hahaha! ma'seh mama oi.

    Cyril: ada jugak plan nak bawa lagu Dewyze ni, tapi nada dia bukan nada wedding kan? lagipun i dah tau chord dia, boleh jamming sorang2 ni. hari-hari belum muak lagi dengar Beautiful Like You. :-)) Manbai kah? haha sentimental gilak lagu ya

    ReplyDelete
  8. Hi Coffee Girl, regret my bahasa is out of tune, but can guess you going to sing?
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. I love to sing at weddings too... Brad Praisley's song? Which one?

    ReplyDelete
  10. P.S. I love Beautiful like you...even though I was not a fan of Lee on American Idol.

    ReplyDelete
  11. Hey, here's the link for crazy stupid love, if you use torrent like me, haha

    http://malaysiabay.org/torrent/6744206/Crazy_Stupid_Love_DVDRip_XviD-TWiZTED

    Yup, i have just downloaded, Easy A, I heard it was super good and cant wait to watch it this weekend :D

    Have a blessed day!

    ReplyDelete
  12. hehe..Din, sorry it has been a while since I last dropped by...ingat I salah blog or salah rumah tadi hehe..anyway good luck with your singing. :)

    ReplyDelete
  13. Uncle Lee: time to brush up on your bahasa. :-) yes, me going to sing aka belt out a song on my sister's wedding. *excited*

    suituapui: I bet ur one of the karaoke top 10! Brad Paisley "Oh Love"... or maybe something else, I havent decided. I wasnt a fan of Lee either until i tuned in to Hitz and wham! :-))

    Daniel: Thanks a bunch man, i tried once from another link but it was a fake one. better watch Easy A, super A performance by Ms Stone.

    Hamidah: ai kak, sine kitak menghilang tek? jauh na buang batu. Lol. and thanks. need all the support i can have. Do come back!

    ReplyDelete
  14. wah you can sing a? and play guitar too? extra market value :P

    ReplyDelete
  15. I am a little bit country,and a little bit rock and roll,, go go go and practice and sing kaw kaw ok

    ReplyDelete
  16. Fina: sora besa2 je. saham menurun sekarang ni sebab banjir di Thailand. haha

    eugene: country rock crossover? nice! practice sampai jari sakit already, thanks!

    ReplyDelete
  17. Wah, ada bakat terpendam paduhal :)

    ReplyDelete
  18. Ivynana: bakat tenggelam ya pok... haha

    ReplyDelete

Hey, you're here! Leave a message! Always appreciated. Thanks!